Kaders in drukwerk

Kaders, het is de nachtmerrie van een snijder. Wat hij ook doet, er is optisch en meetbaar altijd wel een verschil bij het snijden van drukwerk. Het gebruik van kaders in je drukwerk zullen de snijverschillen accentueren. Zelfs als dit binnen de toleranties is. Probeer dus het gebruik van kaders te vermijden.

Gebruik je toch kaders probeer de afstand tot de papierrand zo groot mogelijk te houden. Daarom raden wij kaders om visitekaartjes altijd af. De kans op teleurstelling is groot. De verschillen in het snijden is niet te verwijten aan de snijmachine of de vakman, maar papier is vaak de oorzaak.

Snijmachine

Als het mes van een snijmachine omlaag komt, komt de persbalk als eerste omlaag. Dit gaat in honderdste van seconden, de persbalk zal met een instelbare kracht van 500 tot 2500 kilo het papier vasthouden, waarna het mes omlaag komt om het papier te snijden. Je kunt begrijpen dat bij een druk van ca. 1500 kilo het papier iets zal indrukken waardoor er een snij verschil zal ontstaan. Dit is normaal ook niet zichtbaar, maar bij een kritische kader is het gewoon niet te voorkomen dat dit zichtbaar wordt.

Aangezien we het drukwerk met meerdere kaartjes op een vel drukken zal de kans ontstaan dat we snijverschillen krijgen.

  • Kaders in drukwerk

Op de afbeelding hieronder zal de linkse afbeelding het verwachte beeld zijn, maar het rechtse zal het uit eindelijke resultaat zou kunnen zijn.

Vervangen van kaders?

Heeft u al nagedacht over kaders op jouw drukwerk? Heeft dit artikel jouw ogen geopend? Neem contact met ons op voor meer advies rondom drukwerk, bijvoorbeeld voor drukwerk in combinatie met een visitekaartje.