Foliedruk: Luxe afwerking

Wat is foliedruk?

Foliedruk is een laagje folie in bijvoorbeeld goud, zilver, wij hebben vele kleuren in onze Kurz waaier en word over het drukwerk wordt aangebracht op bepaalde gebieden. Foliedruk geeft een luxe uitstraling en licht bepaalde delen extra goed uit. Met op sommige delen van je ontwerp een laagje folie geef je namelijk een heel speciaal effect aan je drukwerk. Perfect voor je briefpapier, brochure, visitekaartjes te laten schitteren.

Hoe werkt foliedruk?

Eerst wordende vellen bedrukt met een PMS kleur (exacte kleur) of Full color bedrukking. Daarnaast kan je er voor kiezen om je product mat te lamineren met een krasvaste laminaat voor een mooie beschermlaag. Bijkomend voordeel is dat de folie er nog extra uit zal springen door het matte laminaat. Hierna gaan de vellen in de foliedruk machine. Ook foliedruk doen we op een Folie drukmachine. En ook een foliedruk kaart wordt gemaakt met een verhoogd drukbeeld. We vervangen echter de inkt door een mooie folie. De foliestempel van jouw ontwerp wordt verwarmd, zodat de folie door druk en warmte op het papier hecht. Wij maken ook  folie preeg producten verdiept of verhoogt in het papier drukken.

Wat is een Folie Preeg?

Dit is een manier om foliedrukken en pregen te combineren. We gebruiken een speciale stempel om het materiaal tegelijkertijd te voorzien van folie en reliëf. Zo krijgt je ontwerp zowel kleur als diepgang. Dit is een effectieve en elegante techniek voor je drukwerk.

Digitale 3D Foliedruk?

3D Folie is een folie met een opdikkende laklaag onder de folie zodat het mooi op het drukwerk komt te liggen. Digitale folie is zeer geschikt voor kleine oplages luxe drukwerk, zelfs oplage 1 is mogelijk voor een mockup voordat een grote oplage van start gaat maar 00k visitekaartjes, brochures, folders, kaarten wat je maar kunt bedenken.

Kan ik foliedruk samples aanvragen?

Wil je deze unieke afwerking eerst in het echt bewonderen? Vraag dan hier de gratis modellen aan, dan sturen we deze zo snel mogelijk naar je toe.